Генсек НАТО повідомив президентку Єврокомісії про продовження нарощування сил РФ біля України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг поінформував президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн про продовження нарощування російських військ біля кордонів України.

Про це Столтенберг повідомив у твітері.

“Поінформував президента Європейської комісії Урсулу фонд дер Ляєн про продовження військового нарощування Росії і дестабілізуючі дії в Україні та навколо неї. Важливо зберігати тісну координацію між НАТО та ЄС щодо наступних кроків, у тому числі можливих санкцій”, – написав Столтенберг.

Перед тим він повідомив, що провів розмову про нарощування військового контингенту РФ біля українських кордонів із президентом Франції Еммануелем Макроном.

“Я ціную його особисту відданість двобічному підходу НАТО – стримування/оборона і діалог. Єдність НАТО є ключовою в цей критичний момент”, – зазначив Столтенберг.

Як відомо, в понеділок, 7 лютого, президент Франції збирається з візитом у Москву, де зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним. Наступного дня Макрон приїде у Київ для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також:
НАТО готове до “нового збройного конфлікту в Європі”, – Столтенберг

Євросоюз готовий розширити чинні і ввести нові санкції проти Росії, – фон дер Ляєн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна