Трюдо і Макрон обговорили стримування агресії Росії

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорив накопичення російських військ поблизу України із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це за підсумками розмови заявили у офісі глави уряду Канади, передає “Укрінформ” у п’ятницю, 4 лютого.

“Прем’єр-міністр Трюдо та президент Макрон поділилися своїми занепокоєннями стосовно агресивних та дестабілізаційних дій Росії в та навколо України, а також наголосили на потребі для Росії конструктивно долучитися до пошуку дипломатичного розв’язання”, – йдеться в повідомленні.

Двоє лідерів наголосили, що “будь-яке подальше військове вторгнення до України матиме високу ціну та серйозні наслідки, в тому числі координовані санкції”.

“Прем’єр-міністр Трюдо зауважив, що сила союзу НАТО полягає у його єдності. Він звернув увагу на важливість подальшої координації та діалогу між союзниками й партнерами”, – зазначила пресслужба.

Співрозмовники порушили й інші міжнародні теми, серед яких Гаїті, Ефіопія та Ліван.

Читайте також:
Канада може створити резервний фонд для економіки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна