ДБР прийшло з обшуком до ексглави “Нафтогазу” Коболєва

Державне бюро розслідувань здійснює обшуки в колишнього голови правління національної компанії “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

Інформацію про слідчі дії у вівторок, 1 лютого, підтвердили в пресслужбі відомства низці українських ЗМІ, зокрема, і в коментарі “Радіо Свобода”.

Деталей щодо причини обшуків представниця ДБР не повідомила, зазначивши, що Бюро оприлюднить деталі згодом.

За її даними, обшуки наразі тривають.

Українська правда” з посиланням на Бюро пише, що силовики проводять обшуки у колишнього керівництва НАК “Нафтогаз України”, в офісі АТ “Укртрансгаз” та у керівників приватних підприємств за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд гривень.

Андрій Коболєв очолював національну акціонерну компанію “Нафтогаз України” з березня 2014 по квітень 2021 року.

28 квітня Кабінет міністрів України звільнив Коболєва і призначив замість цього Юрія Вітренка, на момент призначення виконувача обов’язків міністра енергетики, який до липня 2020 року був виконавчим директором “Нафтогазу”.

Читайте також:
Проти керівництва “Нафтогазу” відкрили кримінальну справу, – Коболєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна