В Україну приїде глава МЗС Великої Британії

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс наступного тижня відвідає Україну.

Про це вона заявила на слуханнях у парламенті, інформує на Reuters у вівторок, 25 січня.

“Наступного тижня я відвідаю Україну”, – сказала Трасс.

Британська урядовиця також повторила своє твердження про те, що нове вторгнення Російської Федерації в Україну буде величезною стратегічною помилкою.

“Подальше військове вторгнення Росії в Україну було б величезною стратегічною помилкою і потягло б за собою серйозні збитки російській економіці, включаючи скоординовані санкції” – заявила Ліз Трасс.

Водночас, за словами міністерки, британські війська навряд чи будуть розгорнуті для виконання бойових завдань в Україні.

Відповідаючи на запитання про можливе введення військ для виконання бойових завдань, Трасс відповіла: “Навряд чи будуть такі обставини”.

Вона додала, що Британія працює над тим, щоб Україна мала необхідну оборонну зброю та підготовку, а також підтримку міжнародної спільноти.

Читайте також:
Джонсон вірить у наступ РФ на Київ попри відмову більшості посольств евакуюватися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.