МОЗ: В Україні почався спалах СOVID-19, епіцентр – на заході

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Україні почався спалах COVID-19. Зараз найскладнішу ситуацію фіксують у західній частині країни.

Як передає “РБК-Україна”, про це урядовець сказав у четвер, 20 січня, на брифінгу в Києві.

“Pа вчора вже зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків COVID-19. Це свідчить про те, що в країні розпочався спалах”, – повідомив Ляшко.

За його словами, епіцентром спалаху є захід Україна.

“Найбільш ускладнена епідситуація – в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській і Тернопільській областях”, – сказав міністр.

МОЗ вже направив подання про розгляд державній комісії ТЕБ та НС “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Прикарпаття вже перевищує три індикаторні показники визначені в постанові про адаптивний карантин, додав урядовець.

“Наприкінці грудня та на початку січня в нас було за тиждень по 30 тисяч випадків. Цього тижня вже за два дні 30 тисяч нових інфікувань”, – наголосив голова МОЗ.

Читайте також:
З 24 січня “ковідну тисячу” можна буде витратити на ліки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна