Поки по “Північному потоку-2” не тече газ, він є важелем впливу Заходу, – Блінкен у Берліні

Газопровід “Північний потік-2” залишається важелем впливу на Російську Федерацію для Заходу, поки по ньому не іде газ.

Про це в четвер, 20 січня, сказав держсекретар США Ентоні Блінкен під час у Берліні після зустрічі з главою МЗС Німеччини, інформує “Європейська правда”.

“Ми за Анналеною (Бербок, – “Н”) підтвердили зобов’язання, яке Німеччина та США зробили в липні – працювати разом для підтримки енергетичної безпеки України і запобігати використання Росією енергії як зброї. Ми також говорили про статус газопроводу “Північний потік-2”, проти якого США продовжують виступати проти. Варто відзначити: газ ще не тече по “Північному потоку-2″, що означає, що трубопровід є важелем впливу для Німеччини, США та союзників – не Росії”, – сказав Блінкен.

Він додав, що Російська Федерація зважає на це тоді, коли вона розглядає свої наступні дії – особливо враховуючи потужні заяви країн щодо серйозних наслідків, з якими РФ зіткнеться, якщо вона здійснить подальшу агресію проти України.

Нагадаємо, напередодні держсекретар США перебував із візитом у Києві, де він зробив низку заяв.
Зокрема Ентоні Блінкен закликав українських політиків об’єднатися на тлі загрози Росії та прокоментував кримінальну справу проти п’ятого президента Петра Порошенка.

Читайте також:
Транзит російського газу по ГТС України досяг мінімуму за останні 4 роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна