Артилерія, танки і БМП: понад 60 одиниць техніки окупанти розмістили за межами місць зберігання

Російсько-окупаційні війська упродовж минулої доби розмістили на тимчасово окупованій території 61 одиницю військової техніки з порушенням Мінських домовленостей.

Як інформує пресслужба штабу ООС, у районі дій так званого 1-го армійського корпусу всього розміщено дві одиниці озброєння та військової техніки.

Військова присутність у зоні безпеки в районах:

  • Мар’янівки (13 км від лінії зіткнення) — БТР-70 (1 одиниця);
  • Новоазовська (102 км від лінії зіткнення) — буксирувана артилерія невстановленого типу (1 одиниця).

У районі дій так званого 2-го армійського корпусу всього розміщено озброєння та військової техніки 59 одиниць, з них із порушенням лінії відведення в районі Бугаївки (37 км від лінії зіткнення) – 10 танків невстановленого типу.

Військова присутність в зоні безпеки в районах:

  • Бугаївки (37 км від лінії зіткнення) — буксирувана артилерія невстановленого типу (7 одиниць), ББМ (38 одиниць);
  • Суходолу (21 км від лінії зіткнення) — бойова машина піхоти (4 одиниці).

Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.

У пресслужбі штабу зазначили, що підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.

Читайте також:
Турчинов: пріоритетом для військ РФ є Київ, наступ може початися з Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна