На російському фондовому ринку – найбільший за рік обвал

На фондовому ринку Російської Федерації відбувся найбільший з березня 2021 року обвал.

Як передає “Радіо Свобода”, 18 січня індекс московської біржі до закриття торгів опустився на 6,5%, в іншому значенні – до позначки три тисячі 328 пунктів.

Індекс РТС, який є основним індикатором фондового ринку Росії, впав на 7,29%, або до 1 тисячі 367 пунктів. Востаннє значення індексу РТС було нижчим за 1 тисячу 400 пунктів у лютому минулого року.

Акції найбільших російських компаній “Газпрому”, “Сбера” (бренд “Сбербанка России”, – “Н”) та “Яндекса” також впали в середньому на 10%.

Аналітики й експерти вважають, що акції дешевшають через геополітичну напруженість, зокрема, ситуацію на російсько-українському кордоні, де Москва накопичила війська.

Україна і Захід стверджують, що Російська Федерація готується до повномасштабного військового вторгнення в Україну. У Кремлі це заперечують.

Читайте також:
Агресивна риторика РФ обвалила котирування єврооблігацій України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна