Група євродепутатів планує відвідати Україну з місією через нарощування військ РФ

Через нарощування Російською Федерацією своїх військ біля кордонів України депутати з комітету з закордонних справ і з підкомітету з безпеки і оборони Європейського парламенту планують відвідати Україну з місією зі збирання фактів.

Про це  інформує Deutsche Welle.

Видання має в своєму розпорядженні копію листа з проханням дозволити таку місію, надісланого новообраній президентці Європарламенту Роберті Метсолі головою комітету Девідом Макаллістером і керівницею підкомітету Наталі Луазо.

До місії, крім Макаллістера та Луазо, мають увійти ще сім євродепутатів. Вона запланована на 30 січня-2 лютого. Дозвіл на таку місію надає президія Європарламенту.

“Терміновість місії викликана нарощуванням Росією військ в Україні та довкола неї, яка триває, а також дестабілізаційним використанням гібридних атак на українські урядові інституції, включно з дезінформацією та кібератаками”, – йдеться у листі.

У ньому зазначається, що “ця атака на Україну також є атакою на Європейський союз”.

Напередодні під час слухань у Страсбурзі як євродепутати, так і глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосили, що ЄС повинен бути єдиним “у засудженні залякування Росією України та перед лицем спроб Росії підірвати європейську безпеку і демократію”.

“Європарламент має ключову роль як у демонструванні нашої єдності перед лицем російської агресії, так і для того, аби донести нашу підтримку для найпотужнішої відповіді, якщо Росія вдасться до військових кроків проти України”, – додали Макаллістер і Луазо.

На їхню думку, місія також продемонструє громадянам України солідарність Євросоюзу “в ці непевні часи”.

Читайте також:
Безкарність дій РФ проти України відкриє скриньку Пандори, – Блінкен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна