Послом США в Україні “найближчим часом” стане кар’єрний дипломат

У Державному департаменті США обіцяють призначити посла в Україні “найближчим часом”. Ним стане кар’єрний дипломат.

Про це заявив співголова групи підтримки України в американському Сенаті республіканець Роб Портман у інтерв’ю “Радіо Свобода”, опублікованому у вівторок, 18 січня.

“Я дуже розчарований в адміністрації Байдена через те, що вони швидше не призначили людину на цю посаду. Я знову обговорював із Держдепом це питання минулого тижня, і вони запевнили мене, що найближчим часом буде призначено досвідченого, карʼєрного дипломата. І я радий це чути, це потрібно зробити”, – сказав американський політик.

Нагадаємо, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Йованович 20 травня 2019 року завершила роботу на своїй посаді.
Через тиждень до Києва для роботи тимчасовою повіреною у справах США в Україні прибула Крістіна Квін, яка виконує ці обов’язки й донині.

Читайте також:
Посол США в Росії Салліван відмовився від щеплення російською вакциною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна