“Поїздка перетворилася на трагедію”. Сім років тому окупанти розстріляли автобус під Волновахою

Сім років тому гібридні російські війська розстріляли рейсовий автобус “Златоустівка — Донецьк”, пасажири якого проходили там паспортний контроль. Внаслідок обстрілу загинули 12 осіб та 18 поранено.

Про трагедію нагадує у четвер, 13 січня, глава Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко. 

“7 років минуло від дня, коли російські окупанти обстріляли рейсовий автобус під Волновахою. В одну мить звичайна поїздка зі Златоустівки до Донецька перетворилася на трагедію. І цю трагедію влаштували на нашій землі російсько-терористичні війська”, – цитує Кириленка його пресслужба.

Він додав, що день 13 січня завжди буде для України і для всього світу нагадуванням, що “ворог не цурається жодних методів, а життя й безпека цивільних для нього не мають жодного значення”.

“Вірю, що винні будуть покарані. А ми – ніколи не забудемо! Світла пам’ять загиблим!”, – додав глава ОДА.

Як відомо, 13 січня 2015 року о 14:15 з боку Докучаєвська (непідконтрольна територія ОРДО) з реактивних систем залпового вогню “Град” було обстріляно блокпост №5 на трасі Маріуполь-Волноваха -Донецьк.
Унаслідок розриву снаряда від численних осколкових поранень у салоні автобуса Донецьк- Златоустівка загинули 10 мирних жителів, ще дві людини померли в лікарні; 18 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Трагедія була кваліфікована як теракт.

Читайте також:
Під посольством РФ у Києві закопали макети МН17 та автобуса з-під Волновахи. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна