Захищатимемо нашу землю до останньої краплі крові, – Залужний про можливе вторгнення РФ

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що у разі повномасштабного вторгнення з боку Росії військові будуть битися до останньої краплі крові.

Про це він сказав в інтерв’ю британському телеканалу Sky News, опублікованому у вівторок, 11 січня.

Залужний вважає, що його місія як головнокомандувача полягає в підготовці Збройних сил для виконання завдань із захисту держави.

Українська армія вже восьмий рік веде операції в зоні ООС для захисту держави, і в разі необхідності, готова їх виконувати в будь-якій іншій області.

“У мене є Батьківщина, яку мені потрібно захищати, і у мене є Збройні сили, які мають бути готовим захищати нашу країну. Також можу додати, що ми взагалі ні на кого не збираємося нападати. Але ми будемо захищати нашу землю до останньої краплі крові”, – наголосив Залужний.

Він зазначив, що не має ілюзій щодо того, що військові НАТО не будуть воювати разом із українськими військовими.

“Я як головнокомандувач несу відповідальність за свою країну і свої збройні сили зокрема. Я не маю жодних ілюзій і не чекаю манни небесної. Я бився і готував свої збройні сили”, – сказав Залужний.

Він додав, що британська місія з навчання українських військових є вкрай важливою для України, особливо в умовах ймовірного розширення агресії РФ. Близько 100 британських військових вже навчили близько 20 тисяч бійців ЗСУ.

Читайте також:
“В нас у тумані диверсанти повзають”. Як минуло Різдво бійців ЗСУ на передовій під Попасною

Залужний прокоментував наказ Міноборони про взяття жінок на військовий облік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна