На оснащення держкордону потрібно 17 млрд гривень, заклали 900 млн, – МВС

На модернізацію українсько-російського та українсько-білоруського кордону потрібно близько 17 млрд гривень. У державному бюджеті-2022 на це закладено лише 900 млн гривень. Аби облаштування кордону завершилося чимшвидше, МВС співпрацює із міжнародними партнерами.

Про це заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян розповіла в інтерв’ю LB.ua.

“Це залежить від того, на скільки в нас вистачить грошей. У бюджеті 2022 року ми заклали 900 млн гривень на облаштування кордону. На оснащення ж усього периметру нам потрібно близько 17 млрд грн. Але, звісно, ми не хочемо і не можемо розраховувати виключно на бюджетні кошти, тому зараз ми тісно співпрацюємо в цьому напрямку з нашими міжнародними партнерами”, – заявила Мері Акопян.

За її словами, вже вдалося домовитися зі США про 20 млн доларів на нагальні потреби (облаштування ділянок розбите на кілька етапів. –Н).

“Ми ведемо також перемовини з британською стороною щодо посилення кордону. У нас уже є домовленість з ЄС про цільове виділення коштів у рамках теперішньої кризи. У нас є міжнародно-технічний проєкт з Євросоюзом – “Інтегроване управління кордонами”. Наразі триває перша фаза цієї ініціативи, однак є стратегічна домовленість про запровадження другої фази: йдеться ще про додаткові десь 50 млн євро”, – додала заступниця міністра внутрішніх справ.

Читайте також:
ДПСУ виготовила майже 2000 бухт колючого дроту, яким облаштують кордон із Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна