В армії Швейцарії заборонили Telegram, WhatsApp і Signal

Збройні сили Швейцарії заборонять військовослужбовцям користуватися месенджером Телеграм, а також такими комунікаційними додатками як WhatsApp і Signal.

Натомість як інструмент цифрового спілкування в армії офіційно використовуватиметься швейцарська програма Threema, пише видання SWI Swissinfo.

Однією з причин такого рішення “стала потреба забезпечити інформаційну безпеку”. Про це заявив офіційний представник Збройних сил країни в інтерв’ю низці видань.

Компанія Threema базується у Швейцарії та не підпорядковується законодавству будь-яких інших країн, наприклад США, де так званий “Хмарний закон” (CLOUD Act або Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act) зобов’язує американські технологічні фірми надавати дані на підставі законних запитів, або Росії, де діє режим СОРМВ декількох ітерацій (“Система технічних засобів для забезпечення функцій оперативно-розшукових заходів”).

Месенджер Threema, як зазначив представник швейцарських ЗС, працює відповідно до норм Європейського союзу щодо забезпечення збереження даних. Щорічна плата, що стягується з користувачів компанією Threema, оплачуватиметься з поточного армійського бюджету.

Згідно з проведеними опитуваннями, найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями серед людей віком від 16 до 64 років у Швейцарії є WhatsApp.

Читайте також:
У Швейцарії через коронавірус призовники служитимуть дистанційно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна