На Луганщині посадовця судитимуть за розголошення держтаємниці

СБУ табличка

У Луганській області правоохоронці завершили досудове розслідування за фактом замаху на розголошення державної таємниці, вчиненого держпосадовцем.

Про це в понеділок, 10 січня, інформує пресцентр СБУ.

“Оперативники та слідчі Служби безпеки України встановили, що у 2019 році службовець, відповідальний за дотримання режиму секретності, надав доступ до державного оборонного об’єкту особі, яка не має допуску до державної таємниці. Інформація про місцезнаходження цього об’єкту є таємною”, – йдеться в повідомленні.

Посадовцеві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальні матеріали справи скеровано до суду.

За вчинення замаху на розголошення державної таємниці правопорушнику загрожує до п’яти років ув’язнення з можливою забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Читайте також:
Торік у районі ООС виявили понад 40 ворожих схронів із засобами ураження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна