Медведчуку продовжили домашній арешт

Суд продовжив запобіжний захід нардепу від “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку ще на 60 діб, до 10 місяців.

Про це повідомив інший нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін у своєму телеграм-каналі. Інформацію підтвердили в офісі генпрокурора на запит “Інтерфакс-Україна” у понеділок, 10 січня.

“Суддя Печерського суду м. Києва Білоцерковець щойно продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців, за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців”, – написав він.

Кузьмін також заявив, що прокурори Офісу генерального прокурора на судове засідання не зʼявилися, а послали замість себе “підлеглих із районної прокуратури”.

“Але не для Білоцерківця. Білоцерківець справу розглянув та арешт Медведчуку незаконно продовжив”, – поскаржився Кузьмін.

Нагадаємо, 8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні тероризму. Справа стосується контрабанди вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

За даними слідства, народний депутат Віктор Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива із ОРДЛО  і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, усього протягом 2015 року за постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям “ЛНР” і “ДНР”, перераховано, обготівковано та розподілено на їх користь не менше 200 млн гривень, не рахуючи коштів сплачених у готівковій формі, з запланованих більше ніж 3,16 млрд гривень.

12 жовтня суд відправив Медведчука на домашній арешт до 7 грудня. Йому заборонено цілодобово покидати квартиру в Києві.

Прокуратура же клопотала про тримання Медведчука під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 1 мільярд гривень.

Читайте також:
НАЗК виявило в декларації Медведчука недостовірні відомості на рекордну суму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна