Зеленський попросив Сенат США підтримати санкції проти “Північного потоку”

Президент України Володимир Зеленський закликав Сенат США підтримати законопроєкт про запровадження санкцій щодо російського газопроводу в Західну Європу “Північний потік-2”.

Про це глава держави написав у твіттері в суботу, 8 січня.

“Україна просить усіх своїх друзів у Сенаті США підтримати закон про захист енергетичної безпеки Європи S.3436”, – сказано в повідомленні.

Зеленський подякував сенатору від Демократичної партії Чаку Шумеру та республіканцеві Теду Крузу за згоду поставити на голосування “зупинку російського “Північного потоку-2”.

Напередодні Державний департамент США заявив, що законопроєкт про введення санкцій щодо газопроводу “Північний потік-2”, який висунув сенатор-республіканець Тед Круз, підірве “об’єднаний фронт” із Європою у протидії Росії.
6 січня видання Politico повідомило, що демократи у Сенаті США послідовно підтримували санкції проти російського газопроводу “Північний потік-2”, але зараз готові послабити тиск на президента Джо Байдена у зв’язку з переговорами з Кремлем і можуть не підтримати проєкт, який змусив би його застосувати санкції, пише “ЄП“.

Читайте також:
Росія заявила, що “Північний потік-2” повністю готовий до роботи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна