Блінкен зідзвонився з Кулебою після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Той поінформував главу МЗС про підсумки зустрічі міністрів закордонних справ НАТО 7 січня та повідомив, що серед членів Альянсу панує позиція солідарності з Україною.

Про це ввечері 7 січня повідомила пресслужба МЗС України.

Зазначається, що керівники зовнішньополітичних відомств детально узгодили позиції України та США напередодні раундів дипломатичних контактів із Російською Федерацією наступного тижня.

“Сторони обговорили шляхи протидії безпековим загрозам російського геополітичного проєкту “Північний потік-2, а також втілення комплексного пакету стримування РФ від нової хвилі війни в Європі, ключовими елементами якого є жорсткі економічні санкції та допомога Збройним Силам України.
Держсекретар підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України, готовність Сполучених Штатів і надалі конкретними діями зміцнювати безпеку нашої держави”, – сказано в пресрелізі.

Також співрозмовники наголосили на незмінній відданості дипломатичному принципу “жодних рішень щодо України без України”.

Кулеба висловив вдячність США за підтримку України та українського народу в протистоянні російській агресії.

“Міністр наголосив, що Україна віддана політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту і не планує жодних наступальних операцій. Державний секретар привітав виваженість України і наголосив, що США докладають максимум дипломатичних зусиль, аби запобігти розширенню агресії Російської Федерації проти України та новій хвилі війни в Європі”, – ідеться в повідомленні МЗС.

Глави української та американської дипломатій обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках Мінського процесу та Нормандського формату, приділили окрему увагу низці питань двостороннього порядку денного.

Читайте також:
Боррель відвідав КПВВ “Станиця Луганська”. Каже, що конфлікт на кордоні України поглиблюється

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна