Стала відома дата переговорів між США та Росією, де говоритимуть і про Україну

Переговори між Сполученими Штатами та Росією мають відбутися 10 січня. Одним із питань буде ситуація навколо України.

Про це повідомляє “Голос Америки” у вівторок, 28 грудня, з посиланням на представника Ради з національної безпеки США.

“Сполучені Штати очікують на участь з Росією в платформі Стратегічного діалогу з безпеки 10 січня. На додачу, наскільки ми розуміємо, Росія та НАТО мають намір провести зустріч Ради Росія-НАТО 12 січня, а засідання Постійної ради ОБСЄ заплановано на 13 число”, – йдеться у повідомленні.

В адміністрації додали, що підхід президента Байдена до України полягає в об’єднанні союзу навколо двох шляхів: стримування та дипломатії. “Як Альянс, ми об’єднані щодо наслідків, з якими зіткнеться Росія, якщо вона почне наступ на Україну. Але ми також єдині у нашій готовності брати участь у принциповій дипломатії з Росією”, – наголосили у Раді з безпеки.

“Коли ми сядемо до переговорів, Росія може викласти на стіл свої занепокоєння, і ми також викладемо на стіл свої занепокоєння щодо діяльності Росії. Ми будемо дотримуватися принципу “нічого про наших союзників і партнерів без наших союзників і партнерів, включаючи Україну”. Будуть сфери, де ми зможемо досягти прогресу, і сфери, в яких у нас будуть розбіжності. Ось у чому полягає дипломатія”, – цитує чиновницю українська служба Голосу Америки.

Очікується, що під час переговорів представники США та Росії обговорять ситуацію з безпекою навколо України та діяльність НАТО у Європі.

Читайте також:
Віцепрезидент США Гарріс про “гарячу” війну з Росією: будуть санкції, яких ви ще не бачили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна