ВАКС дав 5 років тюрми першому заступнику голови “Укргазвидобування” Тамразову

Вищий антикорупційний суд виніс вирок колишньому першому заступнику голови правління “Укргазвидобування” Олексію Тамразову за 100 тисяч доларів хабаря – п’ять років позбавлення волі.

Про це в п’ятницю, 24 грудня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Прокуратура не називає імені засудженого, але “Українська правда” дізналася зі своїх джерел, що йдеться про Тамразова. Він відомий також як власник інтернет-видання Insider.

Тамразова визнали винним у тому, що він надав прокурору генпрокуратури хабар у розмірі 100 тисяч доларів за зайняття пасивної позиції під час розгляду в Печерському суді Києва клопотання про скасування арешту майна – 8 млн куб. м природного газу, а також за подальше незвернення з клопотанням про повторне накладення арешту на зазначене майно.

Суд конфіскував зазначені 100 тисяч доларів.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів в апеляційній палаті ВАКС.

Як пояснили в “Центрі протидії корупції”, Олексій Тамразов давав гроші прокурору Костянтину Кулику в обмін на зняття арешту з газу компанії “Фаворит Систем”. Цей газ був доказом у кримінальній справі щодо злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича та олігарха Сергія Курченка.

За словами Кулика, у липні 2018 року Тамразов висловив готовність дати йому 200 тисяч доларів. У серпні 2018 року Тамразов в машині віддав Кулику 100 тисяч доларів. Решту мали передати після скасування арешту газу. Тамразова затримали на місці.

Олексій Тамразов був першим заступником голови правління “Укргазвидобування”, яке входить у структуру “Нафтогазу”, у 2010-2014 роках.

Читайте також:
Печерський суд не арештував Тамразова і призначив заставу 20 млн. замість 0,5 млрд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна