У Росії випробували крилату ракету в Японському морі, – ЗМІ

Російський підводний човен здійснив успішний запуск крилатої ракети “Калібр” з Японського моря по цілі на відстані понад 1000 кілометрів.

Про це повідомили у вівторок, 21 грудня, російські інформаційні агентства, зокрема, ТАСС.

Зазначається, що підводний човен “Петропавловськ-Камчатський” вразив ціль, розташовану на російському полігоні на березі, повідомили в Міноборони Росії.

Тихоокеанський флот Росії заявив, що навчання також включало приховане переміщення і підтримку кораблів ВМС, літаків і безпілотників.

Японія продовжує відстоювати свої територіальні права на Курильські острови в сусідньому Охотському морі, які вона називає Північними територіями.

Чотири острови Курильської гряди (Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї) викликають територіальні розбіжності між двома країнами з кінця Другої світової війни. Тоді Радянський Союз анексував ці території. У 1956 році СРСР і Японія підписали декларацію про завершення бойових дій, однак мирний договір так і не був підписаний. Японія не визнає приналежність цих островів Росії.

Читайте також:
РФ розмістила ракетні комплекси “Бастіон” на курильському острові Матуа: як може відповісти Японія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна