Зеленський в другому турі виборів стоїть на рівні з Тимошенко, – соціологія

доповнено

Якби вибори президента України відбувалися в грудні, то у другому турі чинний президент Володимир Зеленський мав би перевагу над опонентами, проте різниця між кандидатами коливається від 3% до 20%.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, опубліковані в понеділок, 20 грудня.

Зазначається, що в другому турі виборів президента Володимир Зеленський перемагає Петра Порошенка, Юрія Бойка, Дмитра Разумкова і Юлію Тимошенко.

У парі Зеленський – Тимошенко співвідношення 51,6% до 48,4%, але різниця – у межах статистичної похибки.

Загалом респондентам моделювалися п’ять ситуацій можливого другого туру виборів президента: Зеленський проти Порошенка, Тимошенко, Бойка і Разумкова, а також пара Порошенко проти Тимошенко.

За результатами опитування, Зеленський перемагає в другому турі Порошенка – 55,7% проти 44,3% серед тих, хто визначився з вибором, Бойка – 60,2% проти 39,8%, Разумкова – 53,2% проти 46,8%.

У парі Порошенко-Тимошенко 45,2% підтримали б Порошенка, а 54,8% – Тимошенко.

За цим же опитуванням, 58,6% українців не схвалюють діяльність президента Володимира Зеленського, схвалюють – 26,4%.

Порівняно з даними жовтневого опитування КМІС, рівень схвалення діяльності глави держави майже не змінився.

Водночас у червні ці цифри суттєво відрізнялися: тоді дії президента схвалювали 34,1% опитаних, не підтримували – 52,7%.

Крім того, станом на середину грудня, переважна більшість населення – 65,3% – вважають, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку. У жовтні таких було 71,1%.

Частка тих, хто вважає, що справи йдуть у правильному напрямку, становить 18,3%. Це на 3,3% більше порівняно з жовтнем.

КМІС провів опитування 9-17 грудня 2021 року методом особистого (“face-to-face”) інтерв’ю з використанням планшета (CAPI) було опитано 2025 респондентів, що мешкають у 109 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% – для показників близьких до 25%, 2,2% – для показників близьких до 12%, 1,5% – для показників близьких до 5%.

Читайте також:
В Україні більшість громадян не хоче, щоб Зеленський балотувався на другий термін, – КМІС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна