ДБР затримало на хабарі заступника гендиректора “Спецтехноекспорту”. Укроборонпром зреагував

Працівники Державного бюро розслідувань затримали заступника гендиректора ДГЗП “Спецтехноекспорт”, що входить у ДК “Укроборонпром”. За версією слідства, він вимагав в іноземної компанії 80 тисяч гривень за “послугу посередництва”.

Про це у вівторок, 14 грудня, повідомила пресслужба ДБР. Про слідчі дії на підприємстві інформували і в “Укроборонпромі”.

За вказану суму посадовець обіцяв посприяти іноземному оборонному підприємству в отриманні дозволу для експортної операції. Зокрема він гарантував вплив на Держслужбу експортного контролю щодо надання листа-роз’яснення про те, що нібито одна з деталей до кулемета не є товаром військового та подвійного призначення і не підлягає експортному контролю.

Посадовця затримано, йому повідомлено про підозру в порядку ч. 1 статті 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та статті 190 ККУ (шахрайство). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Підозрюваному обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Водночас в “Укроборонпромі” заявили, що дії хабарника стосуються винятково його особистого життя та не пов’язані з роботою у Спецтехноекспорті та діяльністю інших підприємств концерну.

Читайте також:
На Банковій затримали шахраїв, які вимагали $570 тис. за призначення в Укроборонпром

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна