У ЗСУ хочуть створити підрозділи баражуючих боєприпасів

У Збройних силах України створять підрозділи, які будуть оснащені баражуючими боєприпасами, так званими “дронами-камікадзе”.

У командуванні Сухопутних військ ЗСУ вважають за необхідне розвивати і удосконалювати форми та способи застосування безпілотних літальних апаратів і роботизованих систем, пише АрміяInform.

У інформагентстві Міноборони зазначають, що у Сухопутних військах органи управління переведені на нову організаційну структуру, яка виключає функції дублювання на всіх рівнях.

“Для нашого розвитку ми визначили такі основні напрямки: вдосконалення організаційних структур, нарощення бойового потенціалу, збільшення кількості військових частин з бойового складу, розвиток форм і способів застосування Сухопутних військ, удосконалення системи підготовки, подальший розвиток системи територіальної оборони держави, розвиток системи логістичного забезпечення, нарощення військової інфраструктури”, − зазначив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни» командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Робиться ставка на створення у складі бойових бригад підрозділів баражуючих боєприпасів та безпілотних авіаційних комплексів.

У системі протиповітряної оборони Сухопутних військ передбачається сформувати необхідну кількість окремих радіотехнічних батальйонів, завершити формування зенітно-ракетних полків, озброєних ефективними тактичними зенітно-ракетними комплексами, продовжити переозброєння новими та модернізованими зразками озброєння.

Читайте також:
Україна закупила в НАТО партію антидронових рушниць для боротьби з ворожими БПЛА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна