У Франції спустили на воду перший катер, збудований для ДПСУ

У Франції на воду спустили перший катер, збудований для українських прикордонників, який після випробувань прибуде до України.

Про це в четвер, 9 грудня, повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

“Сьогодні у Франції спущено на воду перший катер FPB98MKI, побудований для охорони морських кордонів України. Наразі завершуються остаточні роботи з монтажу, налагодження та підготовки обладнання корабля до швартових випробувань. І вже навесні після проведення ходових випробувань очікується прибуття нового катера в Україну” , – йдеться у повідомленні на сайті відомства.

У інформації наголошується, що 5 із 20 катерів, які планується побудувати, буде вироблено в Україні за допомогою французьких фахівців на українських потужностях у Миколаєві.

Побудований катер може розвивати швидкість до 30 вузлів (близько 60 км/год). Його випробування розпочнуться наступного тижня та триватимуть до кінця січня.

Наголошується, що найближчим часом до Франції прибудуть українські моряки-прикордонники під кураторством фахівців підприємства ОСЕА, які навчатимуться експлуатувати та обслуговувати нову техніку.

Читайте також:
ДПСУ отримала з Франції гелікоптери Airbus H125. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна