СБУ знайшла тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar Тараса Познякова

Співробітники Служби безпеки України під час пошукової операції виявили тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar Тараса Познякова.

Про це в четвер, 9 грудня, повідомляє “Інтерфакс-Україна” із посиланням на речника СБУ Артема Дехтяренка.

“Співробітники СБУ відшукали тіло Тараса Познякова. До пошукових робіт було залучено спецтехніку Міноборони. Спецслужба отримала і перевіряє дані, що свідчать про можливий замовний характер скоєння вбивства“, – зазначив Дехтяренко.

Він додав, що попередньо кримінальне провадження за цим фактом кваліфіковано за п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Пізніше у спецслужбі уточнили, що тіло Познякова співробітники СБУ виявили поблизу траси Житомир – Київ.

Вранці 4 квітня 2016 року Позняков виїхав зі Львова в Київ, взявши із собою попутників через сервіс BlaBlaCar. Востаннє камери зафіксували автомобіль чоловіка на заправці за 40 км від столиці. Разом із ним були попутники. Зв’язок із Позняковим зник за 25 км від Києва в районі села Бобриця.

12 квітня стало відомо, що в одному з гаражів Києво-Святошинського району було виявлено автомобіль Познякова.

10 травня 2016 року правоохоронці повідомили, що було встановлено й оголошено в державний розшук двох підозрюваних: 37-річного Дмитра Голуба, який перебував у розшуку за пограбування, і 25-річного  громадянина Російської Федерації Луана Кінгісеппа.

5 серпня 2016 року тодішня голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що поліція Хмельницької області затримала Голуба.

Другий підозрюваний – Кінгісепп, який три роки перебував у міжнародному розшуку, загинув у березні 2019-го під час вибуху в київській квартирі.

28 травня 2019 року Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав Дмитра Голуба винним і засудив його до довічного ув’язнення.

Сам Голуб на суді свою провину заперечував. На запитання, що сталося з тілом Познякова, він сказав: “Яке тіло, ви що, з глузду з’їхали? Тарас десь засмагає, а мені тут довічне позбавлення волі”.

Також повідомлялося, що Голуб під час засідання нецензурно висловлювався у бік батька вбитого Олександра. До цього Голуба протягом півтора року було відсторонено від судових засідань за хамську поведінку, нецензурну лексику та погрози.

7 грудня 2021 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розглянув касаційні скарги у справі про вбивство Познякова та залишив у силі довічний вирок для обвинуваченого Голуба.

Читайте також:
У полтавському СІЗО померла 20-річна дівчина, яка отримала 15 років за вбивство інструктора тиру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна