У Франції заарештували підозрюваного у вбивстві саудівського журналіста Хашоггі

Поблизу французької столиці заарештували одного з імовірних убивць саудівського журналіста Джамала Хашоггі.

Про це інформує RTL у вівторок, 7 грудня.

Підозрюваного затримали в аеропорту Руассі поблизу Парижа. Заарештований чоловік – колишній силовик, він мав квиток на літак до Ер-Ріада.

Як повідомляла “Новинарня“, саудівський опозиційний журналіст і блогер Джамаль Хашоггі зник у консульстві у Стамбулі 2 жовтня 2018 року, коли прийшов оформлювати документ про сімейний стан.
Головна прокуратура Стамбула 24 березня 2020 року підготувала обвинувальний акт проти 20 громадян Саудівської Аравії, в якому було зазначено, що Джамаля Хашоггі задушили на смерть в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, його тіло розчленували та знищили.
Як покарання прокуратура вимагала для всіх підсудних довічного ув’язнення.
Згодом під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов’язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великобританії.

Читайте також:
“Принесіть голову собаки”. У Стамбулі знайшли останки вбитого саудівського опозиціонера

Підозрювані у справі про зникнення журналіста Хашоггі пов’язані з принцом Саудівської Аравії, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна