Україна заарештувала 13 російських літаків за рейси в окупований Крим

За матеріалами Служби безпеки України накладено арешт на 13 пасажирських літаків, що належать російському авіаперевізнику АТ “Авіакомпанія Смартавіа”.

Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 6 грудня.

Зазначається, що ці літаки порушили порядок в’їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію України – АР Крим.

“Таким чином, вони діяли всупереч правилам іноземних перельотів та незаконно переправляли осіб через державний кордон України”, – йдеться в повідомленні.

Арешт накладено у рамках кримінального провадження, яке відкрито за такими статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч.ч. 2,3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України); ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї); ст. 334 (момент набуття права власності за договором).

Наразі встановлено, що 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до анексованого півострова.

“Накладення відповідного арешту і проведення подальших слідчих дій дасть можливість обмежити польоти літаків цих авіаперевізників, у тому числі – до європейських країн”, – зазначиили в СБУ.

У спецслужбі нагадали, що наразі накладено арешти вже на 249 російських повітряних суден, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до тимчасово окупованого півострова. Такі дії є порушенням норм міжнародного права, оскільки ще в березні 2014 року Україна закрила повітряний простір над Кримом.

Читайте також:
Суд наклав арешт на 12 літаків і чотири судна за відвідування окупованого Криму, – прокуратура АРК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна