Двері поки зачинені, – Кулеба про приєднання України до НАТО

Україна може стати членом НАТО, коли три столиці країн-учасниць Альянсу почнуть сприймати нашу державу “як незалежну та самостійну, а не як доповнення до Росії”.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню Sargs, опублікованому в четвер, 2 грудня.

“За моїми підрахунками Україна приєднається до Альянсу, коли три столиці країн-учасниць НАТО змінять свій погляд на відносини з Україною, нарешті, почавши сприймати Україну як незалежну та самостійну державу, а не як доповнення до Росії. Але я точно знаю, що коли у цих столицях відбудеться зміна сприйняття, і вони більше не будуватимуть своїх відносин з Україною через призму двосторонніх відносин з Росією, ситуація кардинально зміниться. Проте, поки ця точка зору не зміниться, НАТО відкриє нам лише вікна для співпраці з Україною, але двері для приєднання – поки що будуть зачинені”,  – сказав глава МЗС.

Кулеба не став відповідати на уточнювальне запитання, про які саме столиці йдеться, пославшись на недипломатичність подібної відповіді.

Читайте також:
Росія не має втручатися у євроатлантичний шлях України, а за агресію заплатить, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна