Україна через новий штам COVID-19 обмежує в’їзд із восьми країн Африки

Від завтра Україна обмежує в’їзд громадян із ПАР та семи африканських країн через новий штам COVID-19.

Як передає “Новинарня“, відповідні зміни до постанови КМУ №1236 були схвалені під час засідання уряду у четвер, 2 грудня.

Зокрема, як зазначається в пояснювальній записці до документа, постановою установлюється, що з 00 годин 3 грудня 2021 року на період дії карантину забороняється перетин державного кордону на в’їзд зокрема осіб, які прибули з Південно-Африканської республіки, Республіки Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Королівства Лесото, королівства Есватіні, Республіки Мозамбік, Республіки Малаві та перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Для громадян України, іноземців або осіб без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, є подружжями або дітьми громадян України, які прибули з цих країн, встановлюється обов’язкова самоізоляція та обсервація.

Зазначається, що ці вимоги встановлюється з метою запобігання занесенню та поширенню на території України нового штаму SARS-CoV-2 — варіанту B.1.1.529 “омікрон”.

Раніше заборону на в’їзд з цих країн запровадили Велика Британія, США, Австралія, Канада, Ізраїль.

Вперше про появу штаму Омікрон ВООЗ отримала повідомлення з Південно-Африканської республіки 24 листопада 2021 року. Станом на 26 листопада 2021 року випадки інфікування штамом Омікрон були зареєстровані у Бельгії, Гонконгу та Ізраїлі, всі вони були пов’язані з подорожами до африканських країн. У понад 20 країнах уже зафіксували цей штам.

Читайте також:
ВООЗ ініціює міжнародну угоду щодо боротьби з пандеміями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна