ДПСУ спростувала фейк про “розстріл мігрантів” у Чорнобильській зоні

У Держприкордонслужбі спростували фейк про те, що українські військові нібито розстріляли групу нелегальних мігрантів, які намагалися потрапити до країни з території Білорусі через Чорнобильську зону відчуження.

Про це йдеться в пресрелізі ДПСУ в середу, 1 грудня.

Зазначається, що інформація не відповідає дійсності, а на кордоні з Білоруссю, зокрема в районі Чорнобильської зони, не фіксували нелегальних мігрантів. Кадри нібито розстрілу групи осіб, які знято 29 листопада, зокрема розповсюджують росЗМІ.

Державна прикордонна служба України наголошує, що ця інформація не відповідає дійсності та є фейковою.

“Прикордонники звертаються до громадян [із закликом] залишатися свідомими, не розповсюджувати інформацію фейкових ресурсів, яку використовує російська пропаганда. Нагадаємо, кілька тижнів тому вже відбувалися подібні фейкові повідомлення про затримання незаконних мігрантів у Чорнобильській зоні, які спростували”, — зазначили у відомстві.

“Жодних виявлень груп незаконних мігрантів на кордоні з Республікою Білорусь, в т.ч. в районі Чорнобильської зони не було”, – наголошують в ДПСУ.

Раніше цього дня деякі російські анонімні телеграм-канали поширили дуже неякісне відео – нібито із “розстрілом” на кордоні нелегальних мігрантів, які “намагалися прорватися в Україну з території Білоруси”. Інші пропагандистські ЗМІ писали, що вогонь відкрили бійці 61-ї окремої єгерської бригади ЗСУ.

У Центрі стратегічної комунікації при МКІП визнавали, що 61-ша єгерська бригада взагалі де-факто не існує у складі ЗСУ.

Читайте також:
СБУ вийшла на навчання поблизу Білорусі. Легенда – диверсанти допомагають мігрантам. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна