Лукашенко назвав Крим “де-факто і де-юре російським”

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що “Крим де-факто і де-юре став російським після референдуму 2014 року”.

Про це інформує “РИА Новости” у вівторок, 30 листопада.

“Ми всі розуміли, що Крим (окупована Російською Федерацією територія України, – “Н”) де-факто – це російський Крим. Після референдуму і де-юре Крим став російським”, – сказав він.

Також Лукашенко анонсував свою поїздку на окупований Росією український півострів.

“У нас є певна домовленість із Володимиром Путіним, що ми в Криму побудемо (…) Я маю право на візит до Криму, під чиїм би він там не був протекторатом, керівництвом, і чий би не був Крим. Це і мій Крим”, – заявив він.

Білоруський диктатор добавив, що ця поїздка “буде означати визнання півострова територією Росії”.

“Хоча ні для мене, ні для Путіна це не секрет, ба більше, це просто якесь питання, якого не існує”, – вважає Олександр Лукашенко.

Нещодавно очільник МЗС Республіки Білорусь Володимир Макей назвав Крим “частиною Росії”.
Тоді Міністерство закордонних справ України застерегло владу Білорусі від визнання окупованого Криму територією Російської Федерації.

“Сподіваємося, що в Мінську усвідомлюють цей аспект і не будуть допускати кроків всупереч нормам міжнародного права”, – наголосив  речник МЗС України Олег Ніколенко.

У серпні 2021 року самоназваний президент Білорусі заявив, що визнає анексований Крим “російським”, коли “останній російський олігарх” почне постачати продукцію на півострів.

Читайте також:
Лукашенко заявив, що закриє кордон і “полякам доведеться їхати через Донбас”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна