У Сєвєродонецьку відкрили перший Центр регіональної безпеки Луганщини

У Сєвєродонецьку відкрили перший Центр регіональної безпеки Луганщини. Він працюватиме на базі Східноукраїнського Національного університету імені Володимира Даля.

Про це інформує пресслужба оперативно-тактичного угруповання “Північ”.

Такі центри в Україні також є у Сумах та Тернополі.

Під час відкриття було проведено презентацію роботи центру на 2021-2022 навчальний рік та круглий стіл з обговорення питань безпеки Луганської й Донецької областей та популяризації євроатлантичної інтеграції серед молоді сходу України.

У заході брала участь директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне та інші.

“Створення центру регіональної безпеки при університеті надасть вам можливість дізнатися більше про Альянс: що ми робимо і як працюємо, чому і як ми робимо свій внесок у міжнародний мир та безпеку та чому партнерство з Україною таке важливе для НАТО”, – зазначила Кляйне.

На меті – питання інформаційної безпеки, розвінчання міфів про НАТО та протистояння пропаганді країни-агресора.

Фахівці центру працюватимуть зі студентами та школярами, матеріали досліджень планують використовувати для написання наукових робіт та просвітницької роботи з населенням.

Читайте також:
На Луганщині СБУ виявила схрон із протитанковими мінами, обладнаний для підриву української техніки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна