У Командуванні Медсил ЗСУ скасували посаду радника з гендерних питань

У Командуванні Медичних сил ЗСУ скасували посаду радника з гендерних питань.

Про це під час прямого ефіру у ФБ в п’ятницю, 26 листопада, заявила радниця Головнокомандувача ЗСУ з гендерних питань Вікторія Арнаутова. 

“Я в страшному сні лише могла уявляти, що сьогодні буде скасована посада радниці з гендерних питань в Командуванні Медичних ЗСУ… Вперше посада радника з гендерних питань в ЗСУ скасовується жінкою-генералкою, першою генералкою в ЗСУ”, – сказала Арнаутова.

Радниця головкома наголосила, що командувачка Медсил отримала своє звання і опинилася на своїй посаді саме завдяки гендерному підходу.

Командування Медсил поки що не реагувало на своїх офіційних ресурсах з приводу заяви Вікторії Арнатутової.

Нагадаємо, що 24 серпня, на День Незалежності, президент України підписав указ про присвоєння звання бригадного генерала медичної служби полковнику медичної служби Остащенко Тетяні Миколаївні – командувачу Медичних сил Збройних Сил України. Таким чином, вперше у ЗСУ жінка отримала звання генерала.

Читайте також:
Гендерна рівність в ЗСУ: міністр оборони провів нараду щодо гінекологічної допомоги військовим ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна