На Бурштинській ТЕС стався вибух, є постраждалі

На Бурштинській теплоелектростанції, розташованій в Івано-Франківській області, стався вибух. Внаслідок події постраждали четверо людей.

Про це інформує пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У неділю, 28 листопада, о 22:12 до рятувальників надійшло повідомлення від диспетчера екстреної медичної допомоги про те, що стався вибух на БуТЕС.

За інформацією, на котлі сьомого енергоблоку відбулась розгерметизація екранної труби діаметром 60 мм, внаслідок чого відбувся викид газопарової суміші та газів з топки котла.

“Унаслідок події постраждало четверо осіб, з них двоє працівників ВП “Бурштинська ТЕС” госпіталізовані ОКЛ м. Івано-Франківськ та двоє працівників підрядної організації “Галременерго” госпіталізовані в Бурштинську МЛ”, – додали в пресслужбі ДСНС.

Сьомий енергоблок зупинено й виведено з експлуатації, замість нього введено в роботу четвертий енергоблок.

Зараз працює сім блоків, на роботу станції подія не вплинула.

Крім того, повідомляється, що 29 листопада о 04:14 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на покрівлі над котлом в блоці №8 ВП “Бурштинська ТЕС” АТ “ДТЕК Західенерго”.

Загорілися електричні кабелі на крівлі котельного відділення між восьмим і дев’ятим енергоблоками котлотурбінного цеху на площі два квадратних метри.

Пожежу працівники об’єкту погасили до прибуття рятувальних підрозділів. Постраждалих немає.

Причина виникнення та збитки встановлюються.

Читайте також:
На Прикарпатті військового, що підірвав гранату в кафе, засудили до 8 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.