У Харкові 16-річному водію Infiniti, що вчинив смертельну ДТП, призначили психіатричну експертизу

Підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові Миколі Харківському призначили психіатричну експертизу.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці юридичної компанії “Міллер”, опублікованому в п’ятницю, 26 листопада.

Адвокат цієї компанії Масі Найєм представляє інтереси потерпілої у справі про ДТП.

“Неповнолітньому Миколі Харківському призначили психіатричну експертизу. Дана експертиза призначається для визначення того, чи могла особа у момент вчинення кримінального правопорушення усвідомлювати свої дії та керувати ними”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 жовтня Київський райсуд Харкова взяв під варту на два місяці без права на заставу 16-річного водія Infinitі. Його адвокатка Інна Данилова, яка просила відпустити хлопця під домашній арешт, сказала, що підзахисний “нічого не пам’ятає, крім удару”.

26 жовтня близько 20:40 16-річний водій на швидкості понад 100 км/год намагався на червоне світло перетнути перехрестя на проспекті Гагаріна та зіткнувся з автомобілем Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє юнаків 19 років та 16-річна дівчина доставлені до лікарні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

За даними прокуратури, 16-річному водію через непогашену судимість може загрожувати за смертельне ДТП понад 8 років за ґратами. У вересні 2021 року він був засуджений на 2 роки (умовно) в рамках кримінального провадження щодо стрілянини в супермаркеті, де постраждала жінка. Строк умовного покарання ще не минув. Тому до вироку за ДТП йому можуть додати ще два роки за попередній злочин, і максимальне покарання, яке йому загрожує, – 10 років за ґратами.

Читайте також:
Нардепа Куницького, який порушив ПДР у Харкові, оштрафували на 340 грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна