Уряд затвердив законопроєкт щодо посилення соціальної захищеності ветеранів і їхніх сімей

Кабмін затвердив розроблений Міністерством у справах ветеранів законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України, спрямованих на забезпечення додаткових гарантій соціального захисту ветеранів війни”.

Про це інформує “Урядовий портал”.

Документ, який є складовою Плану пріоритетних дій уряду на 2021 рік, вносить зміни до законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про зайнятість населення”, “Про соціальні послуги” в частині посилення соціальної захищеності українських ветеранів і членів їхніх сімей на державному і місцевому рівнях.

Йдеться, зокрема, про встановлення додаткових гарантій соціального захисту захисників та захисниць, постраждалих учасників Революції Гідності, а саме: на безоплатне отримання психологічних, соціальних та освітніх послуг, а також посилення їхньої соціальної захищеності на випадок безробіття.

Проєктом закону посилюється роль центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підтримки підприємницьких ініціатив серед ветеранів та постраждалих учасників Революції Гідності.

Зокрема, у статті 20 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” пропонується закріпити положення такого змісту: “Держава гарантує підтримку і сприяє розвитку підприємницьких ініціатив та господарської діяльності ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб, на яких поширюється чинність цього Закону”.

Крім того, впроваджується розробка державних, регіональних і місцевих програм соціального захисту захисників і захисниць та членів їхніх сімей.

Читайте також:
Уряд утворив Міжвідомчу робочу групу щодо системи переходу від військової служби до цивільного життя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна