Посол України Мельник закликав майбутній уряд Німеччини “поховати Nord Stream 2 на дні Балтійського моря”

Посол України Андрій Мельник закликав майбутню урядову коаліцію ФРН відреагувати на деструктивну політику Кремля на міжнародній арені, масштабне нарощування військової присутності на кордоні з Україною, а також інструменталізацію енергетичного чинника.

Про це дипломат заявив у коментарі німецькому виданню Die Welt.

На переконання Мельника, новий уряд ФРН, про створення якого ще ведуть перемовини Соціал-демократична партія, Вільна демократична партії та “Зелені”, мав би направити Москві “жорстке попередження шляхом поховання «Північного потоку-2» на дні Балтійського моря”.

Посол України в Німеччини нагадав: попри той факт, що з моменту оприлюднення спільної німецько-американської домовленості щодо газопроводу вже минуло понад 120 днів, до сьогодні так нічого і не відбулося, щоб усунути всі досі наявні економічні та безпеково-політичні загрози для України через цей проєкт.

“Саме навпаки – як ніколи гостро постала небезпека нового воєнного нападу Росії”, – заявив дипломат.

Він дорікнув німецькій стороні на те, що вона не сприймає з належною серйозністю наявну небезпеку скупчення російських військ на українському кордоні.

“На жаль, до цієї безпрецедентної ескалації в Берліні ставляться легковажно. Таке ігнорування може мати погані наслідки і для Федеративної Республіки”, – попередив Мельник.

Нагадаємо, 18 жовтня стало відомо, що перша нитка “Північний потік-2” заповнена технічним газом і готова до початку транспортування.
Хоча газопровід довжиною понад 1 200 кілометрів технічно завершений, він ще повинен пройти сертифікацію у німецького регулятора. Цей процес, який розпочався 8 вересня, може тривати до весни 2022 року.

Читайте також:
“Північний потік-2”: Мінфін США офіційно оголосив про розширення санкційного списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна