Федерація хокею зняла клуби олігарха Колеснікова “Донбас” і “Краматорськ” із чемпіонату України

Дисциплінарний комітет Федерації хокею України ухвалив рішення зняти клуби “Донбас” і “Краматорськ”, афілійовані з олігархом Борисом Колесніковим, із числа учасників регулярного чемпіонату Української хокейної ліги. Причина – ці клуби тричі порушили регламент ФХУ, виставивши на матчі тимчасово відлучених хокеїстів.

Як інформує “Новинарня“, таке рішення за підсумками засідання в онлайн-режимі ФХУ оприлюднила в середу, 24 листопада.

Дискваліфікація низки гравців двох команд із Донеччини була наслідком бойкоту, який Колесніков удруге оголосив національній збірній через незгоду з ФХУ.

“Як відомо, 16 листопада Дисциплінарний комітет Федерації хокею України тимчасово відлучив – на період проведення розслідування провадження щодо зриву підготовки збірної України до чемпіонату світу-2022 – гравців “Донбасу” Пилипа Пангелова-Юлдашева, Віталія Андрейківа, Олександра Пересунька, Іллю Коренчука, Микиту Буценка, Віктора Захарова, а також представника “Краматорська” Павла Тарана, котрі після дзвінка власника ХК “Донбас” Бориса Колеснікова залишили лави національної команди менш ніж за добу до першого матчу Меморіалу Тамаша Шаркозі проти італійців.
Проте “Краматорськ” (у зустрічах проти “Сокола” і “Білого барса”) і “Донбас” (у протистояннях з “Дніпром” і “Кременчуком”) усіх вище перелічених гравців випускали на лід. За що ДК ФХУ карав команди технічними поразками. Згідно зі статтею 40 Дисциплінарного кодексу ФХУ, це вже було підставою для зняття команд з чемпіонату. Але, бажаючи зберегти змагання в їх нинішньому вигляді, Федерація хокею України надала порушникам ще один шанс повернутися в правове поле. Напередодні матчу “Донбас” – “Краматорськ”, який відбувся вчора, 23 листопада, у Краматорську, ФХУ попередила перелічені клуби і гравців, що в разі чергового виходу відлучених хокеїстів їх клуби будуть зняті зі змагань.
Оскільки попередження було залишене без уваги і гравці Пангелов-Юлдашев, Андрейків, Захаров, Пересунько, Коренчук, Буценко і Таран вийшли на лід, ДК ФХУ постановила: зняти клуби “Донбас” і “Краматорськ” з чемпіонату України з хокею з шайбою сезону-2021/2022. Також проти цих гравців і їх клубів будуть застосовані санкції, які означатимуть міжнародну ізоляцію”, – ідеться в заяві Федерації.

Нагадаємо, в минулому сезоні відбувався подібний конфлікт між ФХУ і клубами Колесникова, і лідер вітчизняного хокею “Донбас” також не давав гравців для національної збірної. Тоді сторони конфлікту – ФХУ і ліга – були готові організовувати два паралельні чемпіонати України, але зрештою досягли компромісу.
Тепер сторона Колесникова знову ігнорує рішення ФХУ.

Читайте також:
“Зрада національних інтересів” у хокеї:
олігарх Колесніков відкликав своїх гравців зі збірної, “Сокіл” надав росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна