Пес-прикордонник занюхав 22 кг пороху у флаконах для заправки принтерів, який хотіли вивезти в РФ

Українець перевозив до РФ 22 кг пороху у флаконах для заправки принтерів. Контрабанду блокували прикордонники та їх службовий пес.

Інцидент трапився в пункті пропуску “Мілове”, що на Луганщині.

“Під час огляду автомобіля «Рено», що слідував з України в РФ, правоохоронці звернули увагу на 39-річного водія, який помітно хвилювався. Згодом в ході спільного поглибленого прикордонно-митного огляду транспортного засобу службовий собака прикордонників зреагував на коробки, що стояли в салоні. В них знаходились флакони начебто з тонером для заправки принтерів. Однак, замість обіцяного вмісту, зображеного на етикетках, правоохоронці виявили у флаконах понад 22 кг пороху”, – йдеться в пресрелізі ДПСУ.

Водій небезпечного вантажу розповів, що перевозив товар на прохання знайомого та нібито не знав, що у флаконах знаходиться зовсім інша суміш.

Прикордонники направили повідомлення до компетентних правоохоронних органів про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 201 ККУ – контрабанда.
Заходи щодо з’ясування всіх обставин справи тривають.

Читайте також:
З окупованого Криму на материк везли варення з тротилом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна