Путін і Байден незабаром поговорять про Україну, – МЗС РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що тема України буде обговорюватися під час нового контакту президентів США та РФ, терміни та формат проведення якого наразі узгоджуються.

Про це в понеділок, 22 листопада, пише російський “Інтерфакс” із посиланням на заяву Лаврова на пресконференції в Москві

“Під час чергового контакту між нашими президентами – його час та інші параметри зараз обговорюються – безперечно, українська тема так чи інакше виникне”.

При цьому він зазначив, що Росія не вважає за потрібне створювати нові формати щодо України, тому що “є “нормандський формат” та мінські домовленості”, і є контактна група, “де безпосередньо працюють Донецьк, Луганськ та Київ за допомогою ОБСЄ та Російської Федерації”.

На думку Лаврова, виконувати всі домовленості, які були укладені у Мінську, “необхідно саме у цьому форматі”.

Він також додав, що в Москві виходять із того, що США “все-таки, можливо, трохи краще розуміють нинішню ситуацію” навколо Донбасу, і “можуть повпливати на Київ сильніше, ніж будь-хто інший”.

Читайте також:
Відмінності були, – Байден про розмову з Путіним щодо Мінських угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна