Укрпошта вводить в обіг нову поштову марку з тральщиком “Черкаси”

Укрпошта привітала українців з Днем Гідності та Свободи, випустивши в серії “Краса і велич України. Севастополь” поштову марку “Морський тральщик “Черкаси” U311″.

Про це повідомила пресслужба “Укрпошти” у п’ятницю, 19 листопада.

На марці представлено корабель “Черкаси”, який після трагічних подій в березні 2014 року, коли український екіпаж відмовився здатися окупантам та 20 днів провів в облозі, стали називати символом спротиву російській окупації Криму.

Ідея відтворення на поштовій марці тральщика “Черкаси” належить Кримському товариству Асоціації філателістів України.

Номінал марки – V (10,50 грн), що відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 50 г у межах України. Фото для марки надано службою зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України.

Поштова марка вводиться в обіг 19 листопада.

У червні Укрпошта ввела в обіг поштовий блок серії «Краса і велич України» – «Севастополь» із марками «Балаклавська бухта», «Севастополь. Набережна», «Херсонес Таврійський», «Пам’ятник затопленим кораблям».
Серію «Краса і велич України» було започатковано Укрпоштою у 2013 році випуском блоку «Автономна Республіка Крим» та поштових марок «Аю-Даг», «смт Гурзуф. Південний берег Криму», «м. Бахчисарай. Ханський палац», «Севастополь. Володимирський собор в Херсонесі». Дизайнер серії – Олександр Калмиков.
Протягом 2013 – 2020 років, у рамках серії «Краса і велич України», з’явилися поштові марки і блоки, присвячені 24 регіонам України. Цього року серія завершується випуском, присвяченим Рівненській області.

Читайте також:
“Країну пронизують дві війни”: Укрпошта випустить марку “Передова”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна