Діарея: хвороба харчового походження. Що приймати при діареї? ℗

Діарея — частий симптом хвороб харчового походження, що супроводжується нудотою і болем в шлунку. Це природний захисний механізм організму від патогенних бактерій, яких наше тіло хоче якомога швидше позбутися з травної системи. Однак діарею не можна залишати без лікування, оскільки вона викликає значну слабкість і зневоднення організму. 

Що приймати при діареї? Найкраще – протидіарейні препарати, що полегшують її перебіг, і препарати для регідратації. В аптеці ви можете купити безрецептурні препарати від діареї, такі як ларемід, імодіум, смекта, а також лікувальне вугілля від діареї, електроліти для заміни втрачених мікроелементів і мінералів та пробіотики для відновлення втраченої бактеріальної мікрофлори.

Особливостi хвороби та лікування

Діарея — часте (більше 3 разів на добу) спорожнення кишечника, часто супроводжується болями в животі різного ступеня вираженості. Найчастіше це симптом гострої кишкової інфекції: бактеріальної, вірусної або паразитарної. Найчастіше зустрічається з липня по вересень, а також під час відпусток, поїздок і подорожей, що пов’язано зі зміною звичок харчування та особистої гігієни. Однак у повсякденному житті від діареї не застрахований ніхто. 

Ліки від діареї можна розділити на кілька категорій. Із захворюванням добре справляються сорбенти або антибіотики. Антисептики залишаються не менше популярними. Ви можете купити ліки від діареї на основі пробіотиків, щоб відчути себе краще. Якщо ви зневоднені, лікарі можуть призначити ліки, які допоможуть вам уникнути зневоднення. Ключовим моментом у лікуванні є швидкість виявлення проблеми та відвідування лікаря.

При використанні різних ліків слід не переборщити із застосуванням антибіотиків. Особливо, якщо пронос має вірусну етіологію. Активоване вугілля — звичайна практика. Однак слід знати, що вугілля — абсорбент, який добре всмоктується і виводить токсини з організму, але не здатний урівноважити мікрофлору кишечника й усунути саму причину діареї. Поряд зі шкідливими бактеріями, що викликали захворювання, антибіотики знищують і корисні мікроорганізми. Найбільше від їх впливу страждає мікрофлора кишечника. Щоб уникнути порушення кишкової флори і пов’язаного з цим розладу кишечника, ви повинні вживати пробіотики під час прийому антибіотиків.

На баланс кишечника і стан природної бактеріальної флори може впливати низка факторів. Порушення перистальтики кишечника спричиняють, серед іншого, нудота, біль у животі, гази або діарея. Їх причини можуть бути пов’язані з їжею, приготованою з несвіжих інгредієнтів, харчовою алергією, постійним стресом або розвитком запалення. Іноді антибіотик також може стати причиною діареї. Від діареї без рецепта можна купити безліч ефективних засобів, які зменшують симптоми і додатково зміцнюють організм, ослаблений хворобою та пов’язаною з нею діареєю. Як “швидка допомога”, серед іншого, діють пробіотики, що підвищують імунітет і захищають організм від розмноження шкідливих бактерій.

Сучасні протидіарейні препарати блискавичні, але щадні. Люди, яким потрібна ефективна фармакологічна допомога, можуть вибрати, наприклад, препарат із комплексом желатину й дубильної кислоти, речовин, що утворюють гелевий наліт у шлунково-кишковому тракті. Побудована таким чином оболонка захищає кишечник від подразнення, а також зменшує кількість випорожнень. Ще одне рішення — безрецептурні препарати від діареї у вигляді порошків у пакетиках. З них легко приготувати пероральну суспензію. Велику частину цього виду препаратів можна давати навіть маленьким дітям. Ліки від діареї — відмінне доповнення до мінералів і рідини, що втрачається в результаті кишкових проблем.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна