У Києві СБУ відпрацювала протидію терактам. ФОТО, ВІДЕО

У столиці Антитерористичний центр при Службі безпеки України провів міжвідомче тактико-спеціальне навчання.

Як передає пресцентр СБУ в понеділок, 15 листопада, силовики відпрацювали протидію терористичним загрозам на базі Національного комплексу “Експоцентр України”.

За сценарієм навчань умовні терористи захопили заручників – учасників міжнародного форуму. Серед них був високопосадовець іноземної держави, який приїхав в Україну для участі у відкритому заході.

СБУ Київ 3 СБУ Київ 2 СБУ Київ 5 СБУ Київ 4
<
>

Силовики негайно створили оперативний штаб, відпрацювали переговорний процес із “терористами”, внаслідок чого ухвалили рішення про проведення силової фази.

У результаті умовних злочинців було знешкоджено, а заручників ‒ звільнено.

“Нам завжди є над чим працювати. Тероризм – це явище, боротьба з яким постійно потребує нових превентивних підходів. Ми вдосконалюємо практичні знання, вміння та навички, робимо висновки, щоб готувати рекомендації для всіх суб’єктів боротьби з тероризмом”, – зауважив т.в.о. начальника Штабу – заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ Юрій Малашко.

За підсумками навчань учасники успішно відпрацювали міжвідомчу взаємодію.

Відзначено високий рівень управління силами і засобами, які залучаються до антитерористичної операції у випадку вчинення терористичного акту, пов’язаного з міжнародними інтересами України та з її відносинами з іноземними державами.

Участь у навчаннях взяли підрозділи СБУ, Управління державної охорони, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, ДПСУ та представники органів державної влади.

Читайте також:
У Сєвєродонецьку перевірили захищеність стратегічних об’єктів від терористичних загроз. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна