Столтенберг запросив Україну на зустріч міністрів закордонних справ НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив підтримку Україні у сфері безпеки та запросив міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу до участі у зустрічі міністрів закордонних справ країн-союзниць, що має відбутися у грудні у Ризі.

Про це керівник Альянсу повідомив у понеділок, 15 листопада, в Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів із керівником МЗС України.

“НАТО підтримує Україну, і це не складає загрози для Росії. Всі навчання союзників у регіоні Чорного моря мають оборонну спрямованість та є прозорими. Тож, пан Кулеба, ми будемо залишатися у тісному контакті щодо розвитку цієї ситуації (із концентрацією військ РФ на кордонах України – ред.). Я сподіваюся вітати Вас у Ризі під час зустрічі міністрів закордонних справ НАТО наступного місяця», – сказав Єнс Столтенберг, якого цитує “Укрінформ”.

Дмитро Кулеба подякував за таке запрошення, що було передано міністрам закордонних справ України і Грузії, та висловив впевненість у продовженні плідного партнерства України з Північноатлантичним Альянсом.

Як відомо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснює робочий візит до Брюсселя.
Однією з головних тем під час переговорів із партнерами по ЄС і НАТО є ситуація з безпеки, що складається навколо України після чергових дій Росії із нарощування військової присутності на кордонах України та на її тимчасово окупованих територіях в Криму та на Донбасі.

Український урядовець сьогодні візьме також участь у зустрічі представників ключових Євроінституцій з міністрами закордонних справ Східного Партнерства в рамках підготовки до саміту цієї програми у грудні поточного року.

Читайте також:
У НАТО відсутній консенсус щодо членства України, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна