Блінкен і глава МЗС Франції поговорили про військову діяльність Росії довкола України

Діяльність Російської Федерації поблизу українських кордонів була головною темою розмови держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана.

Як інформує “Європейська правда”, про це йдеться у комюніке Держдепу.

Розмова відбулася ще у суботу 13 листопада.

Як зазначив речник Держдепу Нед Прайс, Блінкен і Ле Дріан обговорювали “повідомлення про тривожну військову діяльність Росії в та довкола України і їхню непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України”.

Також обговорювали спільні дії щодо ядерної програми Ірану.

Жан-Ів Ле Дріан у своїй заяві розповів, що говорили про “ситуацію в Україні у контексті нинішньої напруги та іранське питання і підхід до відновлення перемовин з Іраном”.

Глава МЗС Франції також повідомив, що говорив з польським колегою Збігнєвом Рау, висловивши підтримку Польщі у зв’язку з використанням самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком мігрантів як інструменту тиску.

“У понеділок ЄС винесе питання санкцій на розгляд Ради міністрів закордонних справ ЄС”, – зазначив Жан-Ів Ле Дріан.

Читайте також:
Польські прикордонники зафіксували, що білоруси готують мігрантів до великого прориву кордону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна