В українське небо не пустили літак підсанкційного депутата Козака, якого підозрюють в держзраді

У повітряний простір України не пустили літак підсанкційного народного депутата, підозрюваного у державній зраді.

Про це в п’ятницю, 12 листопада, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

“Служба безпеки України та Украерорух заблокували спробу використання повітряного простору України бізнес-джетом, до власника якого застосовано санкції Ради національної безпеки і оборони України. Це той депутат Верховної Ради, якого СБУ підозрює у державній зраді”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, зловмисники хотіли вивести літак з-під санкцій РНБО. Для цього вони змінили бортовий номер одного з п’яти підсанкційних літаків: з Т7BRG перереєстрували на T7GIV.

Уже з новим номером судно 10 листопада прямувало в Росію з країни-члена Європейського Союзу.

Транзит бізнес-джету був заборонений завдяки спільній роботі Служби безпеки України з Украерорухом та Державіаслужбою.

За даними “РБК-Україна”, СБУ та Украерорух не пустили в українське небо літак Тараса Козака (“ОПЗЖ”), який є близьким бізнес-партнером до лідера цієї партії Віктора Медведчука.

Як відомо, в Україні з ініціативи СБУ запровадили санкції проти молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA, котрі літають до аеропортів держави-агресора РФ. Літаками цих авіакомпаній до Росії користувалися голова політради “ОПЗЖ” Віктор Медведчук та його колега Тарас Козак, яким у травні оголосили підозри за трьома епізодами, зокрема в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.
10 листопада Рада національної безпеки і оборони за матеріалами Служби безпеки України ухвалила рішення застосувати санкції відносно нових власників літаків, які раніше були пов’язані з компанією JET4U S.R.L. і літали до Росії.

Читайте також:
Українська авіакомпанія планувала вивезти в підсанкційні країни прилади до військово-транспортних літаків, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна