Глави МЗС Німеччини, Франції та України проведуть зустріч у Брюсселі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відвідає саміт міністрів країн Євросоюзу в Брюсселі, де зустрінеться із колегами з Німеччини та Франції.

Про це він повідомив під час брифінгу в п’ятницю, 12 листопада.

За словами міністра, 15 листопада він відвідає Брюссель, де візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС напередодні саміту Східного партнерства, який має відбутися у грудні.

“Будуть зустрічі з керівництвом НАТО, низка двосторонніх зустрічей з колегами-міністрами та єврокомісарами. Ключовою темою переговорів буде безпека. Йтиметься про практичні кроки підтримки України з боку наших партнерів на тлі ситуації вздовж українського кордону в зоні збройного конфлікту на Донбасі, в окупованому Криму та Придністровському регіоні Молдови”, – зазначив Кулеба, якого цитує “Суспільне”.

Раніше представниця МЗС Німеччини Андреа Зассе заявила, що виконувач обов’зяків міністра закордонних справ ФРН Хайко Маас візьме участь у тристоронній зустрічі з Кулебою та керівником французького МЗС Жан-Івом Ле Дріаном.

Читайте також:
Росія відмовилася від зустрічі глав МЗС “нормандського формату” 11 листопада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна