ОБСЄ відзвітувала про поточну кількість російської військової техніки в ОРДЛО

Вперше у зоні дій так званого “1-го армійського корпусу” збройних формувань РФ на території тимчасово окупованої Донеччини виявлена реактивна система залпового вогню БМ-21 “Град-К”.

Про це у вівторок, 9 листопада, повідомили в пресслужбі ООС.

“Патрулем СММ ОБСЄ вперше була виявлена на окупованій території РСЗВ БМ-21 «Град-К», що перебуває на озброєнні лише в армії Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.

Але, за інформацією керівника волонтерського проєкту InformNapalm Романа Бурка, БМ-21К – українська модернізація радянської установки залпового вогню БМ-21 “Град” на шасі КрАЗ-260 із чотиридверною кабіною.

“Не варто у звітах з зони бойових дій плутати її з російською РСЗВ 2Б26 «Град» на базі КамАЗ-5350 (яку також неодноразово фіксували на Донбасі)”, – наголошує Роман.

Крім того, в районі Тернового, що у зоні дій так званого “1-го армійського корпусу”, було виявлено 110 одиниць бойової техніки, зокрема:

  • танки — 52 одиниці (Т-72 — 37 одиниць, Т-64 — 2 одиниці та 13 танків невизначеного типу);
  • РСЗВ — 13 одиниць (БМ-21 «Град» — 11 одиниць, БМ-21 «Град-К» — 2 одиниці);
  • САУ 2С1 «Гвоздика» — 4 одиниці;
  • міномети 120 мм — 1 одиниця;
  • міномети 82 мм — 2 одиниці.

У зоні дій так званого “2-го армійського корпусу” збройних формувань РФ (тимчасово окупована Луганщина) було виявлено 96 одиниць бойової техніки, зокрема:

  • в районі Бугаївки: танки невизначеного типу — 22 одиниці, САУ 2С1 «Гвоздика» — 14 одиниць, причіпні гаубиці Д-30 — 12 одиниць, самохідні ЗРК 9к35 «Стріла-10» — 6 одиниць, ББМ — 38 одиниць;
  • в районі Шимшинівки: танки невизначеного типу — 10 одиниць, ББМ — 30 одиниць;
  • в районі н. п. Біле: САУ 2С1 «Гвоздика» — 2 одиниці.

Зосередження такої кількості бойової техніки свідчить про ймовірне нарощування сил і засобів противника з метою створення резервів, підкреслили в штабі.

Читайте також:
Росія привезла на Донбас боєприпаси до 152-мм артсистем та переозброює підрозділи новими танками, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна