Після 20 місяців заборони: США відкривають в’їзд туристам із Європи

У понеділок, 8 листопада, Сполучені Штати Америки знову відкривають свої кордони для вакцинованих іноземних мандрівників, знявши 20-місячну заборону на в’їзд.

Про це інформує ВВС.

Заборону запровадив колишній президент Дональд Трамп через пандемію COVID-19. Він стосувався неамериканських громадян із понад 30 країн, включаючи Велику Британію та держави ЄС.

Згідно з новими правилами, мандрівники-іноземці мають надати доказ вакцинації перед польотом, отримати негативний результат тесту на COVID-19 протягом трьох днів після приїзду та передати свою контактну інформацію. Проходити карантин не потрібно.

В’їзд дозволяється, зокрема, вакцинованим мандрівникам з України.

Особи вважаються повністю вакцинованими щонайменше через 2 тижні після отримання будь-якої з однодозових вакцин, схвалених до використання США або ВООЗ (наприклад, Janssen), або останньої дози з серії дводозових вакцин проти COVID-19, схвалених США або ВООЗ для екстреного використання. Серед них немає російського препарату “Спутник V”.

Нагадаємо, посли ЄС погодили виключення України із “зеленого списку” для подорожей цього тижня. Це рішення очікувалося вже тривалий час, зважаючи у на погіршення ситуації з коронавірусом в Україні.

Рішення про виключення України зі списку автоматично не означатиме зміни правил перетину кордону. Проте країни ЄС, як правило, дослухаються до рекомендації Ради ЄС та запроваджують обмеження на в’їзд для жителів країн, яких немає у списку, та на туристичні мандрівки для них.

Читайте також:
Уряд Мальти заборонив в’їзд на острів туристам із України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна